Järviseutukahvit

Järviseutukahvit ovat Kaffiinon omia kahvisekoituksia. Maukkaissa kahveissa on mukana tarinat Etelä-Pohjanmaan helmen, Lappajärven, saaresta ja kansankapinasta.

 

Niskan Pato

Lappajärvellä Niskan sillalla kapinoitiin keväällä 1979. Järven pinta oli päästetty liian alas ja järvenympäryksen asukkaat samoin kuin huviloiden omistajatkin vaativat että veden pinnalle pitää saada sovittua alaraja. Traktorit poikineen ympäri järveä jyristivät kohti Niskan siltaa kivikuormat päällä. Satoja traktorikuormia kolme traktoria kerrallaan purettiin käsipelillä sillalta alas ja alkoipa syntyä joensuulle pato vettä säätelemään. Vaikka asiaa olikin valmisteltu salassa, osallistui kapinaan niin ympärijärviset asukkaat kuin mökin omistajat. Padon rakentaminen on hieno yksituumaisuuden osoitus.

Patokapinan kunniaksi valmistimme täyteläisen kahvisekoituksen jossa kuubalaisen kahvin voimallisuus yhdistyy väliamerikkalaisen kahvin rehevyyteen.

 

 

Veanne

Lappajärvi saarineen on aarretarinoiden aitta. Tarinoissa toiveet äkkirikastumisen ihmeestä on kerrottu sukupolvelta toiselle. Aarteen kätköpaikan paljasti virvatulen palaminen paikalla. Monasti virvatuli nähtiin tiettynä yönä kuten juhannusyönä. Silloin haltia poltti aarteista pois ruostetta ja hometta. Yksi aarrepaikoista on Veanteen syväys ja saari.

Kauniin ja hämyisen saaren kunniaksi valmistimme  pehmeän kahvisekoituksen jossa etiopialaisen kahvin lempeys yhdistyy väliamerikkalaisen  kahvin samettisuuteen.

 

Niskan Pato kahvista saat potkua päivään, Veannetta maistele rauhoittumisen hetkellä.

Voit tilata Järviseutukahveja tilauslomakkeella tai voit ostaa niitä jälleenmyyjiltämme.